Over mij

Wat heb ik met fotografie. Van de letters uit mijn achternaam, STOOF, kun je FOTOS maken. Daar begint het al mee. In mijn tienerjaren maakte ik foto’s met de ‘rits rats klik’. Elke vakantie maakte ik ook heel wat foto’s, destijds nog gewoon met een analoge camera. Het moment dat je in het analoge tijdperk een foto maakte werd wel zorgvuldig uitgekozen want fotograferen was duur. De aanschaf van een rolletje en daarna het afdrukken van je foto’s.

Voor de geboorte van mijn 1e kind hadden wij een analoge semi spiegelreflexcamera gekocht, compleet met voorzetglaasjes en filters. Voordat het zover was,  was hij natuurlijk al kapot. Eenmaal gerepareerd heb ik er lustig op los gefotografeerd. Tot het jaar 2000 heb ik de foto’s ook netjes ingeplakt in een album. Een album voor mezelf en ook voor de kinderen een eigen album. In 2000 kocht ik mijn 1e digitale camera, een zogenaamde pencam. In 2002 kwam de 1e Nikon, de E775. Vijf jaar later, september 2007 kocht ik een Nikon Coolpix S10. De camera waarvan je de lens kon omdraaien en er een ‘selfie’ mee kon maken. Niet dat dat destijds gedaan werd maar het kon wel. Op je scherm kijken terwijl je een foto van jezelf maakte. Dit was echt een supercamera.  Zomer 2011 liet ik die stuiteren en kocht de Nikon Coolpix S3100. Een cameraatje om in je zak te steken. In september 2011 kocht ik daar de Nikon Coolpix P500 bij met 36x zoom. Ik ging op een fotocursus en merkte al snel dat ik dingen die de groep deed niet mee kon doen met mijn systeemcamera. Daar lag dus de spiegelreflex op de loer en die is er ook gekomen. Mijn systeemcamera heeft ook een update gehad en de twee camera’s samen maken mij erg gelukkig.

Ik heb ook al menig workshop en cursus gevolgd en ik zal best nog wel eens een workshop volgen. Samen met fotomaatjes op pad vind ik ook heel leuk en fijn.

Kijk gerust eens rond op mijn pagina en mocht je iets van mijn foto’s aan de muur willen, laat het me dan weten. Hij is nog niet helemaal zoals ik het zou willen maar er wordt aan gewerkt.

De pagina is nog steeds niet af, dus kom nog eens terug!!

 

error: Content is protected !!